Сони Европа, клон България

Sony Corporation е иновативна компания с богата история в технологиите, предоставяща незабравимо потребителско изживяване. От игри и мрежови услуги до музика, филми, електроника, полупроводници и финансови услуги – основната цел на Sony е да направи света по-вълнуващ чрез силата на творчеството и технологиите.

Фирмата Sony става активен участник и в развлекателния бизнес чрез покупката на филмовото студио Columbia Pictures и дъщерната си фирма Sony Music.

Sony разполага с 913 дъщерни дружества (между които и популярния телевизионен канал AXN). Към 2010 г. фирмата има годишен оборот от над 79 милиарда долара.

В началото на 2015 г. агенция Reuters цитира CEO на Sony Казуо Хираи (Kazuo Hirai), който казва, че корпорацията може да се откаже от производството на телевизори и мобилни телефони, тъй като те вече не носят достатъчно печалби за компанията. В тази област Sony трудно се конкурира с азиатските производители на евтини продукти, както и с Apple. Sony смята да се съсредоточи върху по-печеливши дейности, като видеоигри, развлечения и производството на сензори за камери.

 

Сайт:  https://www.sony.bg/

Адрес: Бизнес Парк София, сграда 3, етаж 2, 1766 София, България